jump to navigation

10 things you might realize when you’ve been in japan for quite long February 8, 2010

Posted by lumierre9 in chit-chat.
Tags:
trackback

1. you start to mix your native language or whatever language you use with japanese…for example “yabai!! i think i can’t do it, it’s muri da!”

2. you can’t speak english properly anymore (for non-native) because your english turned into inggurisshu

3. at least a quarter of your wardrobe filled with uniqlo clothes, and sometimes you go out not realizing that every single piece of clothes you wear has uniqlo label on it

4. when you’re called by a japanese friend, although he/she speaks to you in english, but you answer with “hai!”

5. everytime you see something interesting, you will say “sugoooi!!”

6. your facebook or messenger status started to use japanese, either written in kanji or hiragana, although actually you don’t really understand the meaning

7. the number of cards in your wallet (or in any other card holder) already exceeds ten (10), excluding cash card (ATM), alien registration card, and
teikiken (commuter pass)

8. you started to say a lot of sumimasen, even when you’re not making mistakes

9. you take the train while either listening to music or reading a book or playing with your cellphone/iphone or playing games with your psp/nds
(you can choose more than one option)

10. when you’re taking an escalator, you always stay in the left side of the escalator (or the opposite for you who live in kansai area i think), although there’s no such a ‘rule’ in that place

what do you think?

Advertisements

Comments»

1. Augystiana Dita - February 8, 2010

like “jalan ke nearest eki” > 3 languages =D

2. Andora Suwisto - February 8, 2010

ha2, point ke 2 maha setuju banget..もう英語だめになった。。point ke 8 juga setuju, apa2 sumimasen, kebiasaan buruk neh kata gw..

3. Risiana - February 8, 2010

tambahan:
1. badan jg ikut suka emembungkuk dikit apalagi kalo bilang sumimasen 😀
2. barang-barang selain pakaian banyak yang berasal dari hyaku-en shop :p
3. kalo jalan jadi cepat banget, contohnya: fujigaoka eki-umegaoka dormitory (mixed language :p) dulu dicapai dgn 20menit,sekarang bisa dicapai dgn 10 menit kalau buru2.

lumierre9 - February 8, 2010

1. tp org indonesia kan kadang sk nundukin kepala jg…tp mgkn jadi lebih nunduk aja kali ya…hehe…
2. kalo itu sih turis2 jg belinya di hyaku-en shop 😛
3. iya sih, karena otot2 di kaki udah terbentuk kali ya berbulan2 jalan terus…hehe…

4. isa - February 8, 2010

1. jadi males mandi
2. jadi susah bangun pagi
gw aja ya?

lumierre9 - February 8, 2010

itu sih lu aja 😛

5. myovaloffice - February 8, 2010

1. punya 2 dompet: 1 buat duit kertas, 1 buat duit logam
2. suka liat ramalan cuaca

lumierre9 - February 9, 2010

yeah, that’s right…
mungkin malah 3 dompet, satu khusus buat kartu2…hahaha…

6. Fanny - February 9, 2010

No 9 dan 10 jg dah unconsciously done di Singapore.. >.<

7. fakhria - February 11, 2010

jadi suka lebay kayak orang jepang, haha
dikit2 sugoi

8. Winnu Ayi - February 15, 2010

point 1. orang di indo jg suka nge-mix bhs indo+jkt+english atuh yo. (even gw nambahin sunda skrg tanpa disadari)

point 5. hahaha! anak UK: sensational! terrific! fabulous! Jerman: das ist toll! wuenderbar!

point 6. pasti. status jerman mulai mejeng di fb atau status ym.

point 9. hahaha! sama! U-Bahn Muenchen isinya kek gituan. paling banyak reading.

point 10. i’m quite impressed. sama beut. tapi di sini yg standing di harus di kanan. yang kiri buat lajur cepat. kalo kita di kiri terus diem, pasti di ‘HALLO! HALLO!’

lumierre9 - February 15, 2010

1. iya emg, dan skrg ditambah bhs jepang jg…hehe…
5. sama jg ya??kalo jpg ada lg sih “kawaii!!”
9. kalo di sini sih paling banyak hp ato game…tp hampir semuanya ada earphone di kupingnya 😀
10. di sini yg kanannya yg buat lajur cepat…tp kalo daerah kansai sama kaya di situ, diemnya di kanan…

9. Risvan - April 25, 2010

mimpi pake bahasa jepang/ inggrisu pernah? :))

lumierre9 - April 25, 2010

ngga…kalo bahasa laen pernah 😛


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: